Oude gevels

Een scheur ontstaat niet zomaar. En die groene aanslag en zwarte schimmels moeten ergens vandaan komen. Grote kans dat beperkte ventilatie een vochtprobleem veroorzaakt. LJ Solutions lost dit probleem voor u op. Effectief en esthetisch verantwoord, of het nu gaat om een gemetselde of gestucte muur. Met onze toepassingen blijft elke gevel in goede conditie.

Gevel(stuc)ventilatierooster bij renovatie van oude gevels

Vocht is overal, ook in uw spouwmuren. Het is de kunst om dit vocht op de juiste manier te geleiden. Daarvoor heeft LJ Solutions een slimme oplossing ontwikkeld: het gevel(stuc)ventilatierooster . Omdat u dit rooster pas na de gevelafwerking monteert, komt er geen stucmortel, voegsel of slijpsel in de spouwmuur terecht. Mooi, maar bovenal doen de roosters wat ze volgens de richtlijnen van het Bouwbesluit moeten doen. Dankzij de optimale spouwmuurventilatie houden ze uw gevel droog, waardoor er geen scheuren, vochtplekken, algen of schimmels meer ontstaan. Het gevel(stuc)ventilatierooster is uitermate geschikt voor gestukadoorde gevels, gevels van metselbakstenen en geschilderde gevels van metselbakstenen.

 • Roosters in de kleur van uw gevel.
 • Eenvoudige montage.
 • Ventilatie volgens de richtlijnen van het Bouwbesluit.
 • Verbeterd de isolerende werking.
 • Weert ongedierte en insecten.

Gevel(stuc)vloerventsysteem bij renovatie van oude gevels

Een ventilatiekanaal verlengen of aanleggen? Met ons gevel(stuc)vloerventsysteem maakt u het uzelf gemakkelijk. Het gevel(stuc)vloerventrooster vormt de basis van het gevel(stuc)vloerventsysteem. Omdat u het rooster pas na de afwerking monteert, komt er geen stuc, voegsel of verf in terecht. En bent u verzekerd van een nette uitstraling.

 • Roosters in de kleur van de gevel.
 • Eenvoudige montage.
 • Weert ongedierte.

In combinatie met het gevel(stuc)vloerventrooster kunt u onze vloerventverlengstukken gebruiken. Kracht van deze verlengstukken is dat ze op vrijwel iedere koker én op elkaar passen. Zo verlengt u heel eenvoudig bestaande vloerventilatiekokers in buitengevelisolatie.

Wilt u een ventilatiekanaal verlengen, maar zijn er geen vloerventilatiekokers aanwezig? Kies dan voor de vloerventmuurplaat. De vloerventmuurplaat is universeel: u kunt er elk type ventilatiekanaal mee verlengen.

Realiseert u een ventilatiekanaal door een volledige wand, dan biedt het vloerventkoppelstuk uitkomst.

Gevel impregneren

Heeft u geen spouwmuren, dan impregneren we de gevel. We brengen een nano-coating aan die volledig onzichtbaar, waterafstotend en tegelijkertijd damp-open is. Zo beschermen we de gevel tegen vocht en vuil. En kunt u weer acht tot tien jaar vooruit. De producten Stone ShieldDepth Shield zijn geschikt voor steenachtige ondergronden. Wood Shield is bestemd voor houten ondergronden.

Hamerpluggen, schroefpluggen, cilinderpluggen en zelftappende pluggen voor gevelisolatie

Wilt u een brievenbus, lamp of regenpijp ophangen aan gevelisolatie? En zoekt u goede pluggen? De pluggen van LJ Solutions dragen 6 tot maar liefst 92 kilo. Ideaal bij een renovatie, maar ook wanneer u iets aan een bestaande gevel wilt bevestigen.

Zware elementen bevestigen met IT-Fix

Een carport, balkon, terrasoverkapping, zonnescherm of ander zwaar element bevestigen aan buitengevelisolatie? Dat doet u met IT-Fix. De draadstang van dit bevestigingssysteem is gemaakt van glasvezelversterkt kunststof, waardoor er geen koudebrug ontstaat. Zo minimaliseert u het risico op schade door condensproblemen en investeert u in een duurzame gevel.

Voordelen:

 • U voorkomt condensvorming in de isolatielaag.
 • Bij harde ondergronden, zoals baksteen, beton en kalkzandsteen, kunt u IT-Fix in één keer installeren: u plaatst de stalen plug in de muur en schroeft de draadstang erop.
 • Onregelmatigheden in de dikte van de pleisterlaag compenseert u eenvoudig met vulringen.