Gevelsystemen en vlonders

Toe aan een frisse uitstraling? Of heeft u meer ruimte nodig? Met onze gevelsystemen van houtcomposiet blijft uw woning, kantoor of bedrijfshal bij de tijd. Qua uitstraling en ruimte, maar ook op het gebied van duurzaamheid.

Houten gevelbekleding

LJ Solutions levert de houten gevelsystemen van NEOLIFE®. Deze systemen bestaan uit de meest natuurlijke houtcomposiet ter wereld en zijn biobased bouwmaterialen. De houtvezels worden beschermd door een stof uit het hout zelf, waardoor de systemen 100 procent onderhoudsvrij zijn en levenslang meegaan. Bovendien blijven ze door de toevoeging van mineralen hun diepe kleur behouden.

Eenvoudige montage

Omdat de systemen van NEOLIFE® licht van gewicht zijn, kunt u ze eenvoudig en snel monteren. Vaak is het zelfs mogelijk om ze op basis van de huidige constructie aan te brengen, wat de systemen geschikt maakt voor schuren, houtskeletbouwwanden en renovatieprojecten. Bovendien geeft NEOLIFE® tien jaar productgarantie en tien jaar verzekerde garantie op het product en de montage. Want dat een gevel mooi blijft, staat voorop.

LJ Cladding

Om de mogelijkheden van NEOLIFE® nog verder te vergroten, heeft LJ Solutions samen met Strikolith een uniek systeem ontwikkeld: LJ Cladding. Dit systeem maakt het mogelijk om stucwerk en de gevelbekleding van NEOLIFE® op eenzelfde buitengevelisolatiesysteem toe te passen. Hierdoor ontstaat binnen het passief bouwsysteem meer ontwerpvrijheid dan ooit. Bijkomend voordeel is dat LJ Cladding zowel maximale isolatie als optimale ventilatie biedt.

Gevelbekleding van NEOLIFE®:

• Biobased.
• Licht van gewicht.
• Eenvoudige montage.
• Volledig onderhoudsvrij.
• 100 % rottingsvrij en 100% insectenproof.
• Diepe kleur en kleurecht.
• Tien jaar garantie.
• 100 procent recyclebaar.

Neolife® Clad

Neolife® Clad is een gevelbekledingspaneel met een moderne strakke uitstraling met een licht gegroefd oppervlak in 2 uitvoeringen, Clad 4 en Clad 14. Alleen de bovenzijde van het paneel is gegroefd waardoor het een speels effect geeft met de naden in het paneel. Hierdoor krijgt het een levendige uitstraling! De plaat is licht van gewicht en is daardoor uitermate geschikt voor renovatie en lichte nieuwbouw constructies. Met zijn unieke eigenschappen is type Clad bestand tegen weer en wind.

Neolife® Smart

Neolife® Smart is een modern vormgegeven gevelbekledingspaneel met ribben die ieders 9 cm breed zijn. Dit paneel is dunner dan de andere gevelbekledingspanelen van Neolife en daardoor uitermate geschikt voor tiny houses, chalets, bergingen en schuren die geprefabriceerd worden. De plaat is licht van gewicht en makkelijk hanteerbaar. Smart heeft brandklasse C conform NEN-EN 13501-1.

Neolife® Cover

Neolife® Cover is eveneens een modern vormgegeven gevelbekledingspaneel met een geborsteld oppervlak. Type Cover heeft 2 uitvoeringen en heeft een bijzondere extra. De mineralen die in het systeem zitten, zorgen op natuurlijke wijze voor een brandwerende werking. Type Cover 6 en Cover 14  hebben brandklasse B conform NEN-EN 13501-1.

Neolife® Deck 30

Neolife® Deck 30 is een brede vlonderplank die door zijn unieke eigenschappen niet krom trekt, scheurt of heet wordt. Neolife Deck 30 wordt gemonteerd middels een gepatenteerde clip op een ondergrond. Door deze gepatenteerde clip is het mogelijk om één deel eruit te halen en weer terug te leggen zonder een heel terras te moeten demonteren. Deck 30 heeft brandklasse C getest in de massa. Door hetzelfde gegroefde oppervlak en dezelfde kleurenrange is Deck 30 goed te combineren met Neolife gevelbekleding.

Neolife® Nature 14

Neolife® Nature 14 is een smalle vlonderplank die óf vlak is óf gegroefd is aan de bovenzijde. Neolife Nature 14 is gemaakt van zelfs 92% houtvezels en heeft hierdoor een erg natuurlijke uitstraling. Neolife wordt bevestigd middels clips en heeft 4 eigen kleuren. Licht in gewicht en daardoor gemakkelijk te verwerken.